Visual 1

Taxatie

De (ver)koper van een woning, de hypotheekverstrekker, de verzekeringsmaatschappij, de overheid en de belastingdienst vragen zich vaak af wat een woning waard is. Een taxatie van uw woning geeft u antwoord op deze vraag. Hiervoor kunt u uitstekend bij ons terecht. Diverse geldverstrekkers zoals banken en verzekeringsmaatschappijen accepteren niet zomaar elke taxatie maar hanteren strikte regels.

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een schatting van de waarde van een (vastgoed) object, bijvoorbeeld uw woning, door een taxateur. De taxateur maakt dan een taxatierapport voor u met daarin de waarde van het object. In het taxatierapport legt hij zijn bevindingen vast en onderbouwt hij hoe hij tot die waarde is gekomen.

 

Wanneer vraagt u een taxatie aan?

Het aanvragen van een taxatie kan verschillende redenen hebben. U kunt een taxatie nodig hebben wanneer u uw woning wilt verkopen. U wilt bijvoorbeeld zeker weten dat u uw woning voor een goede prijs in de markt zet. 

U kunt ook een taxatie nodig hebben wanneer u een woning wilt kopen. Deze taxatie kunt u laten doen om de woningwaarde te controleren of om beter te kunnen onderhandelen. Bij het aanvragen van een hypotheek zal de bank tevens om een taxatie vragen. Zo weet de bank wat de woning waard is en wordt de hoogte van de hypotheek bepaald. 

 

Ingrid Ververs Register Taxateur

Wanneer u op verzoek van de bank een taxatie moet laten uitvoeren 
dan is het verplicht dat deze wordt uigevoerd door een Register
Taxateur. Banken willen er zeker van zijn dat de taxatie wordt uitgevoerd door een gekwalificeerd taxateur. 

Ons kantoor is ingeschreven in het Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs (NRVT). Het NRVT bewaakt en waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van de Register Taxateur. Wij werken conform de gedrags- en beroepsregels en internationale en Europese taxatiestandaarden. 

Kortom met Ingrid Ververs bent u verzekerd van een onafhankelijke en betrouwbare taxatie.